Lezing Mart de Kruif in Giesbeek

Mart de Kruif, topspreker en graag geziene televisiecommentator, geeft op 25 maart 2022 een lezing in de kerk in Giesbeek. De toegang tot zijn lezing is gratis.

Luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif spreekt over leidinggeven onder moeilijke omstandigheden: een persoonlijk verhaal. Er zijn maar weinig mensen die hier met meer gezag over kunnen spreken dan de heer De Kruif. In Zuid-Afghanistan was hij de hoofdverantwoordelijke commandant van de internationale ISAF-missie, waarbij hij het bevel voerde over 45.000 militairen. In Nederland was de heer De Kruif de hoogste bevelhebber van de Koninklijke Landmacht.

In Afghanistan realiseerde hij zich doorlopend wat vrijheid betekent, of beter gezegd: gebrek aan vrijheid. Hij was daar ook veel bezig met allerlei burgerorganisaties. Dus niet vechten maar verbinden. Over zijn tijd in Afghanistan schreef Mart de Kruif het boek ‘Zandhappen’.

De lezing van de heer De Kruif wordt door de Stichting Vrienden Van de Lathumse Kerk (VvLK) en het 4 meicomité Angerlo, Lathum & Giesbeek gezamenlijk georganiseerd.

Helaas is de lezing van de heer De Kruif extra actueel geworden door de crisis in de Oekraïne. Mis het niet!