Trio In Petto speelt op 7 juni 2024 in de Lathumse kerk

Trio In Petto met Schotse en Ierse folk in de Lathumse kerk

Vrijdag 7 juni a.s. kunt u bij de Vrienden van de Lathumse Kerk Schotse en Ierse folk horen. Trio In Petto treedt dan op. Hun muziek is veelkleurig, mystiek en nostalgisch, van gevoelig en ingetogen, tot meer uitgesproken en uptempo. Aan afwisseling geen gebrek!

In Lathum speelt Trio In Petto hun nieuwe programma Atlantic Dreams, waarin de hoofdpersoon Morton in zijn droomwereld teruggaat naar zijn geboortegrond in Schotland. Historische feiten en herinneringen uit zijn leven vormen de rode draad bij de gespeelde liedjes. De luisteraar wordt meegezogen in een mystieke Keltische wereld.

In de liedjes van Trio In Petto zijn vaak driestemmige zangrefreinen te horen en voor de begeleiding maken de muzikanten gebruik van tal van akoestische instrumenten zoals harp, viool, mandoline, gitaar, contrabas, accordeon, low whistle, tin whistle en dwarsfluit.

Trio In Petto bestaat uit Marius DuurlandPauline Duurland en Buvana Gerlach.

Met zijn ritmevastheid zorgt Marius zowel op gitaar als op de warme contrabas voor “swung, cadans, warmte en vuur”. Ook vocaal staat hij zijn mannetje. Pauline is een echte multi-instrumentalist en speelt naast de viool mandoline, gitaar, tin whistle, piano en accordeon. Gecombineerd met haar zuivere zangstem is zij erg bepalend voor de sound van Trio In Petto. Buvana speelt harp, gitaar en fluit, en zingt. De bijzondere match van de harp met haar etherische stem zorgt voor momenten van extra bezieling.

Trio In Petto weet altijd een gevoelige snaar te raken. Een beleving om niet te missen!