Leen den Besten vertelt over de geschiedenis van de Liemers in de Lathumse kerk

Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? Wilt u weten hoe de huidige Liemers tot stand is gekomen? Luistert u graag naar een verhalenverteller pur sang? Dan kunt u op 19 januari 2024 in de Lathumse kerk terecht. Theoloog, historicus en schrijver Leen den Besten houdt dan een lezing over de veranderingen in de Liemers in de 19e en 20e eeuw.

De Liemers kende eeuwenlang een tamelijk naar binnen gekeerd bestaan. Politieke, sociaaleconomische en maatschappelijke veranderingen in Nederland en daarbuiten maakten hier in het laatste kwart van de 19e eeuw een eind aan. Leen den Besten vertelt over de veranderingen in de Liemers op economisch, sociaal, cultureel en religieus terrein.

Leen den Besten is één van de productiefste schrijvers van het land. Hij heeft maar liefst 91 boektitels op zijn naam staan, schreef 30 brochures en ruim 1000 artikelen over maatschappelijke, theologische, filosofische en cultuur- en kerkhistorische onderwerpen. Al die titels komen voort uit nieuwsgierigheid. Als hij niks weet van een onderwerp, verdiept hij zich erin en daar komt dan een boek of artikel uit voort. Vanwege de vele onderwerpen waar hij over schrijft ziet hij zichzelf als generalist. Een typische huiskamergeleerde die zijn huis niet uitkomt is hij daarbij zeker niet, hij brengt zijn kennis graag over.   

U wordt 19 januari zeker niet op een saaie feitenopsomming getrakteerd. Leen den Besten zal ons wijzen op de historische verschijnselen achter de wetenswaardigheden en de effecten die ze op het heden hebben.

Op deze avond zal onder andere het boek van Leen den Besten over de dorpen in de gemeente Zevenaar te koop zijn.

Bij de koffie vooraf wordt een Liemerse lekkernij geserveerd!