Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans in de Lathumse kerk (UITVERKOCHT)

Op 26 april 2024 treedt Eric Vloeimans op in de Lathumse kerk: bekende Nederlander, fenomeen op de trompet, bekend in binnen- en buitenland, meerdere malen Edison-winnaar, winnaar van o.a. de Boy Edgar Prijs, de Elly Ameling Prijs en de Bird Award. Recent nog won zijn album ‘Wild Port of Europe’ een Edison. Op dit album speelt hij samen met cellist Jörg Brinkmann, met wie hij ook tijdens het concert bij de Vrienden van de Lathumse Kerk optreedt.

Trompetvirtuoos Eric Vloeimans
Vloeimans heeft een onmiskenbaar eigen geluid. Zijn werk kenmerkt zich door een melodische en lyrische kracht en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington. Tegenwoordig speelt hij met allerlei grootheden uit binnen- en buitenland en is in de loop der jaren ook een BN’er geworden. Hij was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, bij Vrije Geluiden en in diverse cultuur- en amusementsprogramma’s.

Begeleiding door Jörg Brinkmann op cello
Over zijn muzikale compagnon Jörg Brinkmann en de cello waarop die speelt zegt Vloeimans: “Er is nóg een instrument waar ik compleet verliefd op ben – de cello. Een sensueel instrument, dat de functie van een bas kan overnemen, maar licht en slank blijft. Een gestreken melodie op de cello klinkt prachtig, als op een zwaardere altviool, maar nog steeds lenig en parmant. En nu ben ik niet alleen een fan van het instrument, maar ook van iemand die het subliem bespeelt. Hij kent zijn klassiekers, plukt als een jazzvirtuoos, strijkt als een prins en deinst ook niet terug voor elektronica. Hij komt uit buurland Duitsland en heet Jörg Brinkmann.”

Eric Vloeimans en Jörg Brinkmann: twee internationale grootheden op het Lathumse podium. Wees erbij!