Jay Jay’s Border Jazzmen

Als bezoeker van de culturele avonden van de Vrienden van de Lathumse Kerk weet u dat het podium, net als het kerkje zelf, klein en knus is. En dat podium zal op vrijdag 18 november 2022 extra vol staan, want dan komt Jay Jay’s Border Jazzmen op bezoek. Een zeskoppige band!

Jay Jay’s Border Jazzmen is een soepel swingend jazzorkest dat speelt in een eigen, frisse stijl. Al ruim twintig jaar lang zoeken de jazz-mannen de grenzen (de ‘Borders’) van de jazz op. Met onder andere country, latin-jazz en close harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen.

Zowel de keuze van hun nummers als de uitvoering is steeds een verrassing. Maar het is meer dan aannemelijk dat u bekende tonen gaat horen, want ook klassiekers zoals Hello Mary LouDown by the riverside en Top of the world behoren tot hun repertoire. Jay Jay’s heeft een aantal cd’s op haar naam staan en treedt regelmatig en met veel succes op in binnen- en buitenland. Het is niet vreemd dat de ‘Border-jazz’ van JJBJ ook bij onze oosterburen gretig aftrek vindt

Jay Jay’s Border Jazzmen bestaat uit Jac Meijs op trombone, Petro Wijnen op trompet, Rob Koch op banjo en gitaar, Etienne Beyé op bas, Cor van Hoften op drums en Peter van den Bremen op klarinet en sax.

Bij gebrek aan ruimte in de kerk zult u in ieder geval inwendig kunnen dansen bij Jay Jay’s vrolijke muziek.