Claudia y Manito

Op vrijdag 10 maart 2023 komt de gypsy flamencogitarist Manito weer naar Lathum. Deze keer komt hij samen met harpspeelster Claudia van Trigt.

Vaste bezoekers van de avonden van de Vrienden van de Lathumse kerk kennen Manito misschien nog van het optreden dat hij vijf jaar geleden samen met de groep La Manouche verzorgde, een optreden waar de bezoekers het nog steeds over hebben.

Claudia bespeelt de Paraguayaanse harp, de Zuid-Amerikaanse variant van de klassieke harp. Tijdens dit concert gaat het melancholische geluid van Claudia’s harp een geraffineerde dialoog aan met de flamencogitaar van Manito. Betoverende melodieën en improvisaties nemen de luisteraar mee naar een gevoelswereld vol passie, weemoed en hartstocht.

Het concert heeft de titel ‘Arpamor’. Vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp. Claudia speelt ook gitaar en zingt Spaanstalige liederen uit Zuid-Amerika. Met haar zwoele stemgeluid brengt ze de bezongen onderwerpen, veelal liefdesperikelen, tot leven.

Het vurige en intuïtieve spel van gitarist Manito geeft deze nummers een extra kleur. Manito’s naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Naar eigen zeggen speelt hij “zoals de wind waait en de sterren staan”. Wat dit precies betekent, mag u zelf komen ervaren!

Claudia en Manito: twee rasmuzikanten die de muziek met de paplepel ingegoten hebben gekregen.