VvLK Cultureel Programma 2024/2025

Het jaarprogramma van de Vrienden van de Lathumse Kerk voor het seizoen 2024-2025 is bekend! Plaatsen zijn te reserveren via vrienden@kerklathum.nl.


Hoe ga je om met je leven als ineens blijkt dat je leven hier op aarde misschien wel veel korter duurt dan je dacht? Jaap Berends schreef hier het album Dots over, een emotioneel, maar zeker ook vrolijk muzikaal dagboek: een eerbetoon aan het leven en de mensen die het zo waardevol maken. Prachtige, sfeervolle muziek.


Sigan Swing bestaat uit jazzklarinettist Roelof Posthumus en gipsygitarist Manito. Sentiment, passie en weemoed zijn sleutelwoorden die passen bij deze melange van gipsyswing à la Django Reinhardt, Benny Goodman en flamenco. Met zijn melodische fraseringen en zijn virtuoze improvisaties houdt klarinettist Roelof Posthumus een muzikale dialoog met het intuïtieve gitaarspel van Manito.


Deze muzikale tijdreis is een feest der herkenning! Unplugged Matters brengt, semi-akoestisch en op geheel eigen wijze, een repertoire dat loopt vanaf de jaren zestig tot vandaag. Nummers van de Stones, Coldplay en Mumford and Sons worden afgewisseld met Anouk, Krezip, Janis Joplin en vele anderen.


Kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) is de meest besproken technologische ontwikkeling van onze tijd. Maar wat is AI eigenlijk en wat hebben we eraan? Kan AI slimmer worden dan de mens? En wat betekent AI voor onze werkgelegenheid? Niemand die deze vragen beter kan beantwoorden dan Edwin Wenink, afgestudeerd in Artificial Intelligence én filosofie, en werkzaam op het gebied van AI.


Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters en podia. Op 18-jarige leeftijd – toen nog onder de naam Stevie Ann – bracht ze haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Inmiddels treedt ze alweer een aantal jaar op onder haar eigen naam met persoonlijke Nederlandstalige liedjes in het roots/americana genre.


Een mooiere combinatie dan fluit en harp is bijna niet te bedenken in de wereld van klassieke muziek. Tickled Pink betekent vrij vertaald ‘ergens mee in je sas zijn’. Het publiek gaat zeker in zijn sas zijn met fluitiste Linda Speulman en harpiste Marije Vijselaar, want zij brengen een breed repertoire van klassieke muziek op topniveau.


Wijzigingen voorbehouden.